26 Temmuz 2013 Cuma

Mustafa Kamal Atatürk'ün Annesi ve Babası kimdir?

ÖMRÜ BOYUNCA KURANLA VE ARAPÇAYLA SAVAŞAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN KENDİSİ  BABASI VE ANASI KİMDİR?



Selanik’te Rıza Efendi adında gümrük memuru birinin üvey oğlu Mustafa Kemal Askeri Okula geliyor. Mustafa Kemal’in babası hakkında çok rivayet var; kimi bir Sırp, kimi bir Bulgar’dır diyor. Yeni, çıkan 20. Asır Larousse Ansiklopedisi “Pomaktır” diyor. Yunanlardan alınan bilgilere göre Mustafa Kemal’in anası, Selanik’te bir genelevindeymiş. Orada Mustafa Kemal doğar. Yenişehir Tırnova’sından ve oranın ileri gelen kabadayılarından Abdoş Ağa Selanik’e gelir, Mustafa Kemal’in anasını ile evlenir. Mustafa Kemal 5 yaşlarında iken Abdoş ölmüş, anası oğlu ile Selanik’e gelmiş. 12 yaşında iken Mustafa Kemal, Tırnova’ya gidip miras istemiş ise de onu geri göndermişler. Mustafa Kemal okula başlamış. Anası gümrük memuru Ali Rıza ile evlenmiş. Mustafa Kemal anasından bahseder, fakat babasından bir defa bile bahsetmemiştir. Benim araştırmalarıma göre gümrük memuru Ali Rıza Mustafa Kemal’in üvey babasıdır. Mustafa Kemal babasından kendi bahsetmediği gibi diğer birinin bahsettiğini işitirse ona düşman olur. Fransız bakanlarından Hedyo, Paris’te Türkiye üzerine iki konferans verdi. Bunlar Conferencio gazetesinde yayınlandı. Hedyo’da konferansta “Mustafa Kemal Paşa’nın babası meçhuldür”, diyor.

[Türkiye’nin İlk Milli Eğitim Bakanı, Doktor Rıza Nur, Hayat ve Hatıratım, 3. cilt, sayfa 561-562]

RIZANUR HAYAT VE HATIRALARIM CİLT III SAYFA 561


Yunanlılar “Türkiye Hükümeti Ayasofya’yı cami olarak açamaz. Eğer Türk hükümeti Ayasofya’yı cami olarak ibadete açarsa Yunan Hükümeti de belgelerle Mustafa Kemal Paşa’nın gayri meşru bir çocuk olduğunu, zina çocuğu olduğunu tüm dünyaya ilan eder” diyorlar.

Sizlere şimdi anlatacağımız belgenin aslı Osmanlıcadır. Selanik Mahkeme Kararıdır!

Mustafa Kemal Paşa’nın annesi Zübeyde’nin miras davasının kararını açıklayan mahkeme ilanıdır. Sizlere bu belgeni Latin harfleri ile tercüme edilmiş şeklini sunuyoruz.

SELANiK ASLiYE HUKUK MAHKEMESi

İlam karar numarası: Adet/451

Abduş’un ölümünden sonra Zübeyde Abduş’un karısı olduğunu ve oğlu da Abduş’un oğlu olduğunu iddiası ile açmış olduğu miras davasında Abdoş’un kardeşleri, mahkemeye vermiş oldukları iddianamede Zübeyde’nin Abduş’un karısı olmadığını ve genel evinden odalık aldığını ve oğlu Mustafa iki yaşında kucağında olduğunu ve Abduş’un hiç çocuğu olmadan öldüğünü iddiaları ile durumun genel evinden sorulmasını talep etmeleri üzerine; genel evine yazılan tezkerenin cevabında Zübeyde’nin oğlu ile beraber 19 Haziran 1297’de genel evine girmiş. Yeni Şehirli Abdoş isminde bir kabadayı ile anlaşıp 11 Nisan 1298’de genel evinden çıkmıştır. Bu tezkere gereği Zübeyde’nin davasının reddine karar verilmiştir. [22 Kanuni-evvel 1298]

20 kuruşluk pul hakim aza aza

Selanik asliye mühür mühür

Hukuk mahkemesi

Mühürü

Avrupalı kaynaklara göre Mustafa Kemal Paşa’nın babası Sırp’tır! Türk değil yani!

Ali Rıza Efendi Mustafa Kemal Paşa’nın üvey babasıdır!

Zübeyde Hanım, yaşamının son yıllarında verdiği bir röportajda oğlunu Selanik’te ‘’dondurucu kırklar’’ olarak anılan ve kışın en soğuk 40 gününü ifade eden dönemde doğurduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Paşa çıkardığı ilk resmi kimlik kartında doğum tarihi olarak rumi takvime göre, 1296 yazılıydı. Bu 13 Mart 1880 ile 12 Mart 1881 arasına karşılık gelmektedir.

Mustafa Kemal Paşa 1880 ya da 1881 kışında doğdu.

Doğum günü olarak “19 Mayıs 1881” tarihinin belirlenmesi nereden çıktı?

Bir gün cumhurbaşkanlığı özel kalem müdürü Hasan Rıza Soyak Mustafa Kemal Paşa’ya bir belge getirdi. Belge, İngiltere’nin Ankara büyükelçiliğinden geliyordu. Bir ansiklopedide yer alacak biyografisi için Mustafa Kemal Paşa’nın tam doğum tarihinin bildirilmesi rica ediliyordu.

Mustafa Kemal Paşa düşündü fakat doğum gününü tam olarak bilmiyordu. Aklında mayıs ayı kalmıştı. Özel kalem müdürü Soyak’a döndü, “Bu bir 19 Mayıs günü neden olmasın?” dedi. Yani Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başladığı tarih!

Mustafa Kemal Paşa’nın doğum tarihinin yazıldığı resmi belge İngiliz büyükelçiliğine 10 Kasım 1936 tarihinde gönderildi. Mustafa Kemal Paşa’nın ölümünden tam 2 yıl önce: “Cumhurbaşkanı Atatürk 19 Mayıs 1881 tarihinde doğmuştur.” yazılı belge İngiliz büyükelçiliğine gönderildi.

Bu tarihten önce Mustafa Kemal Paşa’nın doğum tarihi konusunda bir kesinlik yoktu. Örneğin, Çankaya Köşkü Yaverlik Dairesi Mustafa Kemal Paşa’nın doğum tarihi hakkında sorulan bir soruyu 1880 olarak cevaplamıştı.

Bazı kaynaklara göre Mustafa Kemal Paşa’nın doğum tarihi 13 Mart 1881”dir. Bu karışıklığı Mustafa Kemal Paşa ölümünden 2 yıl önce, kendisi düzeltti. Gerçi Mustafa Kemal Paşa hayatının ilk döneminin fazla kurcalanmasını istememiş, Nutuk’ta her şeyi 19 Mayıs 1919 günü ile başlatmıştır. Hayattan intikam almaya başladığı tarih!

Murat Bardakçı (Gazete Habertürk)

2 yorum:

  1. konuyu kurcalamaya gerek yok

    YanıtlaSil
  2. TARİHE MAL OLMUŞ BİR İNSANIN ÇOCUKKEN ÇOK ACI ÇEKTİĞİ BELLİ OLUYOR.BİR BABASIZ YAVRUDAN BİR PEYGAMBER ÇIKARAN ALLAH NE YÜCEDİR.(Burada alimden zalim zalimden alim çıkabilir)SÖZÜNÜ HATIRLAYALIM.MUSTAFA KEMAL TÜRK TARİHİNE DAMGA VURAN ADAMDIR;TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN SAYGI VE SEVGİYLE YAD EDİLİR!DEVRİMLERİNDE ÇOK HATA YAPTIĞINI GÖRÜYORUZ;HARF İNKİLABI,HALİFELİĞİN İLGASI,İSTİKLAL MAHKEMELERİ,ŞAPKA KANUNU,DIŞARIDAN ALDIĞI MEDENİ?KANUNLARLA TÜRK ANANELERİNİ,UNUTTURMUŞ,BU ARADS NTEKKE VE ZAVİYELERİ KAPATARAK İNSANLARIN DİNİ İNANÇLARINI UNUTTURMAYA ÇALIŞMIŞ, ZATEN KENDİSİ DİNSİZ OLDUĞUNU İTİRAF ETMİŞTİR.EVET YENİ BİR MİLLET YARATMIŞ LAKİN MANEİYATSIZ,DİNSİZ,İNANÇSIZ BİR KİTLE OLUŞTURMUŞTUR YAKIN ÇEVRESİNDE.LAKİN MİLLETİN İÇİNDEKİ İMANI SÖNDÜREMEMİŞTİR.DEVRİMLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLMEK İÇİN KAYITSIZ ŞARTSIZ HAKİM OLMASI NA İNANMİŞ.DEVİRDİĞİ OSMANLI PADİŞAHLARINDAN ÇOK DAHA FAZLA YETKİLERLE VE ZENGİNLİĞİYLE TAM BİR DİKTA REJİMİ KURMUŞ LAKİN KİTABINA DA UYDURABİLMİŞTİR;CUMHURİYETİN İLANINDA DA EVLERİNE HAPSEDİLEN MİLLET VEKİLLERİNİN MECLİSE GELMELERİ ÖNLENMİŞ VE CUMHURİYETİ İLAN ETMİŞTİR;KENDİSİNİ ELEŞTİRECEK NE KADI NE ŞEYHÜLİSLAM DA YOKTUR!İSTİKLAL HARBİNİN KAHRAMAN LARI UNUTTURULMUŞ VE HATTA İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE YARGILANMIŞLARDIR.DEMOKRASİ YOKTUR.BUNCA KAHRAMAN İLAN EDİLMESİNE RAĞMEN MİLLİ MİSAKİ TOPRAKLARIMIZI TERKETMİŞTİR 12 ADALAR DA DOLAYLI OLARAK HALEFİ KORKAK İNÖNÜ TARAFINDAN YUNANLARA TERK EDİLMİŞTİR.BU YÜZDENDİRKİ KURDUĞU CHP BUGÜN ASLA SEÇİM KAZANAMAMAKTADIR!ESEN KALINIZ...

    YanıtlaSil