5 Ağustos 2013 Pazartesi

Windows Sık rastlanan pil sorunlarının çözümleri.

Pil Simgesi herzaman Boş Sorunu
Boş bir pil simgesi Boş bir pil simgesinin resmi bilgisayarınızın pil gücüyle çalıştığını gösterir, ancak şarj algılanamaz veya ölçülemez. Pili değiştirmeniz gerekebilir veya bilgisayarınızın donanımıyla ilgili bir sorun olabilir. Daha fazla bilgi için bilgisayarınızla birlikte gelen bilgilere bakın veya üreticinin web sitesine gidin.

Pil Şarjı Hiçbir Zaman %100 Ulaşmıyor
Pil eskimiş olabilir. Bazı durumlarda, pil eskidiğinde, tam dolu bir şarj yüzde 100'den daha az gösterilir. Daha fazla bilgi için Bakınız. Pil ölçer ne kadar doğru?

Pil şarj  Olmuyor, Eskisi Kadar Dayanmıyor, Ve ya Windows Pili Tanımıyor.
Pil eskimiş veya hasar görmüş olabilir. Bu sorunu çözmek için bilgisayarınızın üreticisine başvurun. Pili bilgisayardan ayrı satın aldıysanız, pil üreticisine başvurun.

"Pilinizi Değiştirin" İletisi Görüyorum.
Windows, piliniz orijinal kapasitesinin yüzde 40'ına düştüğünde (pil doldurulduktan sonra tasarlanan kapasitesinin yüzde 40'ını veya daha azını tutabildiğinde) pil ölçer alanında bunu bildirir. Bu bildirim yeni bir Windows 7 özelliğidir. Daha eskiWindows sürümleri piliniz kötüleştiğinde size haber vermez. Bu bildirimi almak istemiyorsanız, pil ölçerin üzerindeki onay kutusunu temizleyerek kapatabilirsiniz.
Pilin kötüleşmiş olabileceğine dair bir bildirim gösteren bir pil ölçer
Bu iletiyi alıyorsanız, muhtemelen pilinizi değiştirmeniz gerekir. Bunu doğrulamak için, bilgisayar üreticinize başvurun. Pili bilgisayardan ayrı satın aldıysanız, pil üreticisine başvurun.
Yakın zamanda pilinizi değiştirdiğiniz halde kalan şarj miktarı oldukça fazlayken (yüzde 90 kadar olsa bile) bilgisayar hazırda bekleme moduna geçiyorsa, pil sürücüsünü kaldırmanız ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir. Aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Aygıt Yöneticisi'ni açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmiDenetim Masası'nı, Sistem ve Güvenlik'i ve ardından Sistem'in altında Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.‌ Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  2. Piller'i çift tıklatın.
  3. Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili'ni sağ tıklatın ve ardından Kaldır'ı tıklatın.
  4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder