6 Ağustos 2013 Salı

Yahoo, Rockmelt'i Satın Aldı

Yahoo'nun son aylarda aktif olarak pek çok internet ve Teknoloji şirketini satın alması gözlerin firmaya çevrilmesine neden olmuştu. Anlaşılan o ki Marissa Mayer önderliğindeki Yahoo bu satın almalara devam etmekte kararlı ve son olarak Rockmelt Web Tarayıcısı'nı geliştiren Rockmelt'i satın aldı ve yapılan resmi açıklamaya göre insanların webde en iyi içeriği bulmalarına yardımcı olmak için uğraşıyor.
Rockmelt'in web tarayıcısının sahip olduğu özellikler temel olarak teknolojinin sosyallik ve kişiselleştirme ile geliştirilmesini sağlamayı hedefliyor ve kullanıcıların sadece aradıkları şeyleri değil, aynı zamanda ilgilerini çekebilecek diğer şeyleri de gezintileri sırasında keşfedebilmelerini sağlıyor.
Yahoo'nun Rockmelt teknolojisi ile ilgilenmesinin altında kullanıcıların yeni ve etkileyici yollardan en iyi deneyimi elde etmelerinin istendiği de şirket tarafından açıklandı. Bu nedenle Rockmelt'in altyapısını kendi sistemlerine entegre edecek olan Yahoo, değişim isteğini aktif olarak ortaya koymaya devam ediyor.
Şimdilik akıllara gelen en büyük sorulardan bir tanesi ise Yahoo'nun Rockmelt tarayıcısı ile ne yapmayı planladığı. Diğer web tarayıcılara bir rakip olarak Rockmelt tarayıcıyı mı ortaya koyacak yoksa Rockmelt'in teknolojik altyapısını sadece kendi servislerini gerçekleştirmek için mi kullanacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder