5 Ağustos 2013 Pazartesi

Yeni Android Kullanıcıları için Gerekli Uygulamalar.

Yeni bir akıllı telefon satın almak her zaman heyecan verici bir duygudur ve hemen yeni telefonunuzu paketinden çıkararak kullanmaya başlamak, içerisinde yer alan uygulamaları karıştırmak isterseniz. Eğer satın aldığınız akıllı telefon Android işletim sistemine sahip bir cihazsa bu noktada muhtemelen içerisinde yer alan uygulamalar size yetersiz gelecektir. Tabii telefonunuz daha önceden özelleştirilmiş üçüncü parti bir cihaz değilse.
Android işletim sistemini ilk kez kullanan bir kullanıcı olduğunuzu ve cihazınız üzerinde hiçbir uygulama yüklü olmadığını varsayalım.
Peki bu durumda "Android işletim sistemine sahip akıllı telefonum üzerine hangi uygulamaları yüklemeliyim?" diye hiç düşündünüz mü? Eğer aklınıza böyle bir soru geldiyse merak etmeyin çünkü bu yazımda Androidcihaz sahipleri için farklı kategoriler altında kullanabilecekleri uygulamaları listeleyeceğim.
Gelin hep birlikte Android cihazlarımız üzerinde kullanabileceğimiz farklı kategoriler altında yer alan gerekli uygulamalara sırasıyla göz atalım.
Google Uygulamaları:
Eğer bir Android cihaz sahibiyseniz, Google ekosistemi içerisine dalmamak sizin için emin olun ki çok zor hatta imkansız olacaktır. Tabii ileri seviye bir kullanıcıysanız ve kendinize özel bir ROM kullanmıyorsanız.
Bu noktada Google tarafından geliştirilen neredeyse tüm uygulamalar gerçekten çok kullanışlıdır ve bana göre mutlaka tüm Android cihazlar üzerinde yer almaları gerekmektedir.
Aşağıda Google tarafından kullanıcılar için hazırlanan tüm kullanışlı uygulamalara yer vermeye çalışacağım. Eğer kendinize ait bir Google hesabınız (örneğin Gmail hesabı) varsa ve bu hesabı düzenli olarak kullanıyorsanız, listede yer alan tüm uygulamaların fazlasıyla işinize yarayacağına emin olabilirsiniz. Google uygulamalarının bana göre en güzel ve çekici olan yanıysa tüm cihazlar üzerinde senkronize olarak kullanabiliyor olmanız. Örneğin kendi kullanıcı hesabınız üzerinden Google Haritalar servisini kullanarak aramış olduğunuz yer sonuçları, Android cihazınız üzerinde kullanmakta olduğunuz Google Haritalar üzerinde de görüntülenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder